Ollongren doet oproep tot energiebesparing, Caribisch NL woest

Ollongren doet oproep tot energiebesparing, Caribisch NL woest 

20 oktober 2021 - 15:37

Demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) dacht het weer eens beter te weten en stuurde een Kamerbrief waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker uit te zetten, want minder elektriciteitsverbruik en dus beter voor de planeet. Nou, op Bonaire zijn ze daar niet zo van gediend.

Er zou volgens Ollongren veel winst te behalen zijn in 'het vergroten van draagvlak, kennis en ervaring omtrent energiebesparing in de woning onder de bevolking'. Want hun elektriciteitsverbruik ligt hoger dan hier. Op Bonaire hebben zij daar naar eigen zeggen "met enige verbazing" kennis van genomen.

"Het is voor de hand liggend dat huishoudens in het Caribische deel van het Koninkrijk meer elektriciteit verbruiken", schrijven Den Heyer en Thielman, gedeputeerden van Bonaire. "Europees Nederland houdt het warm dankzij gas, Caribisch Nederland houdt het koel dankzij elektriciteit. De voorbeelden die u noemt zullen dan ook niet tot de gewenste verduurzaming leiden en zeker niet bijdragen aan de gewenste vergroting van het draagvlak onder de bevolking.”

Bovendien: "Omdat 40% van onze bevolking onder het bestaansminimum leeft en de tarieven voor water en elektriciteit aanzienlijk hoger liggen dan in Europees Nederland, rantsoeneren veel burgers al noodgedwongen op energieverbruik."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml