Ollongren draait indirect geldkraan PVV dicht
Binnenland

Ollongren draait indirect geldkraan PVV dicht.

De commissie-Veling kwam vandaag met haar aanbeVelingen over het aanpassen van de wet op de financiering van politieke partijen. Om zogenaamde buitenlandse bemoeienissen uit te sluiten, is het vanaf heden niet meer toegestaan buitenlandse giften te ontvangen.

En dat is pijnlijk, zeer pijnlijk voor de Partij van de Vrijheid. De PVV hangt namelijk met open mond aan het uitheemse geldinfuus. In de afgelopen drie jaar stortte het David Horowitz Freedom Center bijvoorbeeld alleen al 130.000 naar Wilders.

Zoals u allen weet heeft de PVV slecht één schamel lid, oprichter en alleenheerser Geert Wilders. Omdat Wilders ervoor heeft gekozen dat niemand anders lid kan worden van de partij, moet hij het doen met enkel subsidie per Kamerzetel. Andere partijen ontvangen tevens subsidie per lid. De commissie Veling wil die subsidie trouwens met vijf (van zeven naar twaalf) euro verhogen, hetgeen de PVV nog meer financiële schade berokkent.

Volgens D66-minister Ollongren gaat het haar echt niet om het pesten van de PVV, maar is elke vorm van buitenlandse inmenging ongewenst.

Alle artikelen geladen. Overzicht →