Olympische fakkel bijna opzettelijk gedoofd
Sport

Olympische fakkel bijna opzettelijk gedoofd.

De Olympische fakkel die momenteel door het zuidwesten van Brazilië reist, werd afgelopen zondag in de stad Maracaju 'bedreigd' door een 27-jarige man die de fakkel met een emmer water wilde doven. Hij raakte echter de persoon die de fakkel vasthield en werd daarna gearresteerd.

Volgens een lokale politiechef werd Marcelino Mateus Silva Proença door vrienden uitgedaagd om deze actie uit te voeren. Proença stond op de stoep toen hij het water richting de fakkel gooide, maar de 'vasthouder' een douche gaf. Na het falen werd hij bij zijn huis gearresteerd. 

Eerder postte Proença een foto op zijn Facebookpagina van een man die een emmer vasthield met de tekst: "Wachtend totdat de fakkel langskomt''. Gisteren plaatste hij een afbeelding van He-Man die de fakkel vasthoudt. Daarbij stond '"Ik houd de fakkel vast, maar heb geen opleiding, gezondheid, veiligheid of levenskwaliteit.."

Consequenties

De 'fakkeldover' werd gearresteerd vanwege het opzettelijk willen beschadigen en werd vrijgelaten nadat hij 295 dollar aan borg betaalde, meldt CNN. Als hij veroordeeld zou worden, zou het hem zes maanden tot drie jaar cel bezorgen, maar de politie zei dat het niet meteen duidelijk was of hij in deze zaak voor de rechter moet komen. 

Het ziet er wel naar uit dat Proença geniet van zijn beruchtheid. Nadat zijn vrijlating deelde hij de video van zijn arrestatie en een selfie waarbij hij vermeldde dat alles goed met hem ging.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →