Olympische Spelen: over en uit
Sport

Olympische Spelen: over en uit.

Een groot deel van de sportzomer is vannacht om 3.18 uur officieel gesloten: toen liepen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ten einde. 

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bedankte in zijn afsluitende toespraak de atleten en de Brazilianen. "Jullie hebben de wereld verenigd door in vriendschap en met respect met elkaar te strijden. Jullie hebben de wereld geïnspireerd de afgelopen zestien dagen. Obrigado, Carioca's."
Gouden turnster Sanne Wevers droeg tijdens de doorweekte sluitingsceremonie het Nederlandse rood-wit-blauw het Maracanã-stadion binnen, weet NU.nl. De Nederlandse atleten die niet op de loservlucht zaten, zullen dinsdag worden gehuldigd in de RAI in Amsterdam. Het fancy 'TeamNL' haalde in totaal negentien medailles binnen, waaronder acht gouden. We eindigen daarmee op de elfde plaats in het klassement. 
De volgende Olympische Spelen vinden in Tokio plaats. Bekijk hier hoe de Japanse hoofdstad zich introduceerde, met onder meer de Japanse premier Shinzo Abe verkleed als Mario:

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →