Olympische update #dag11
Sport

Olympische update #dag11.

Zes Cubaanse volleyballers zijn aangeklaagd voor verkrachting in Finland, zeilster Marit Bouwmeester wint vandaag sowieso een medaille, Epke Zonderland komt in actie op de rekstok en meer! 

VOLLEYBAL

De zes Cubaanse volleyballers die zijn aangeklaagd voor verkrachting zouden deze daad in juli hebben uitgevoerd in het hotel waar het team verbleef. Ze werden in Finland in het gevang gezet, meldt Reuters. Cuba besloot toch naar de Olympische Spelen te gaan, en verloor vervolgens al hun vijf wedstrijden. Karma?

OPEN WATER ZWEMMEN

Ferry Weertman probeert Sharon van Rouwendaal te evenaren op de 10 kilometer in het open water. Naar verwachting finisht hij rond 15.50 uur. Weertman werd dit jaar en in 2014 eerste bij de EK en won in 2015 zilver bij de WK.

ZEILEN

Gisteren werd de race van Marit Bouwmeester nog afgelast vanwege teveel wind. Of de race vandaag doorgaat is onzeker, schrijft NRC. Bouwmeester heeft een plek bij de beste vier nodig om goud te pakken. Als de wedstrijd vandaag niet doorgaat, is de eerste plaats sowieso voor Bouwmeester. 

TURNEN

Vanavond om 20.30 turnt Epke Zonderland de finale aan de rekstok. Hij is titelverdediger. Tijdens de kwalificatierondes had de rekstokspecialist nog last van gekneusde vingers. Bij de vrouwen behaalde Sanne Wevers gisteren verrassend goud op de balk. 

ATLETIEK

Sifan Hassan staat vanavond in de finale van de 1.500 meter. Vorig jaar won ze brons bij het WK in Beijing en in 2014 werd ze Europees kampioene. Ze gaat vannacht om 3.30 uur van start. Dafne Schippers komt vanaf 3.00 uur in actie tijdens de halve finale van de 200 meter.

ANY OTHER BUSINESS

Daarnaast komt ook Elis Ligtlee, die eerder goud won bij keirin, in actie op de piste tijdens de kwartfinale van het sprinttoernooi. De volleybalsters en handbalsters spelen de kwartfinales tegen respectievelijk Zuid-Korea en Brazilië en de hockeymannen spelen om 22.00 uur de halve finale tegen België. Gisteren behaalden de hockeydames de halve finale door Argentinië te verslaan. Ook de beachvolleyballers staan vanavond in de halve finale. 

OVERLIJDEN

De naamgever van het Olympisch stadion waar onder andere Sifan Hassan en Dafne Schippers vannacht in actie komen, João Havelange, is overleden. Hij was 24 jaar lang voorzitter van de FIFA en bijna net zo corrupt als Sepp Blatter: hij nam miljoenen aan smeergeld aan. Havelange moest hiervoor aftreden en kreeg een boete. Hij was ook lang lid van het IOC. De bestuurder is 100 jaar geworden.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →