Olympische update #dag13
Sport

Olympische update #dag13.

Vannacht won Dafne Schippers net geen goud op de 200 meter, maar haalde Churandy Martina wel de finale op diezelfde afstand. Zijn race vindt om 3.30 's nachts plaats. Verder spelen de hockeymannen en beachvolleyballers vandaag voor het brons. 

ATLETIEK

Martina behaalde een tweede plek in de halve finale, meldt NRC. Hij schakelde onder meer de Amerikaanse topsprinter Justin Gatlin uit. "Ik hoorde aan het gejuich van de Nederlanders op de tribunes dat ik door was. Ze schreeuwden zo hard. In de finale is alles mogelijk. Ik ga zo hard mogelijk lopen en mijn best doen", aldus Martina. 

 HOCKEY

De Nederlandse hockeymannen spelen vanmiddag om 17:00 uur tegen Duitsland om brons. De mannen van Max Caldas speelden een ijzersterke wedstrijd tegen Australië en wonnen met overmacht. Maar na de teleurstellende uitschakeling tegen België zit er niet meer in dan een derde plaats. De hockeyvrouwen plaatsten zich gisteren na zeer spannende shootouts voor de finale ten koste van Duitsland. Zij spelen tegen Groot-Brittannië. 

BEACHVOLLEYBAL

De Nederlandse mannen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan in de strijd voor het brons tegenover Krasilnikov en Semenov uit Rusland. 

VOLLEYBAL

Vannacht spelen de Nederlandse volleybalsters in de halve finale tegen China, weet de NOS.

HANDBAL

De handbalsters staan vanavond in de halve finale tegen Frankrijk. Vorig jaar werden ze tweede bij het WK, achter Noorwegen. 

ZWEMMEN

Volgens Pieter van den Hoogenband moeten de voorzitter en directeur van zwembond KNZB opstappen. Hij doet een moreel appèl na de teleurstellende resultaten in het Olympische zwembad. "Beste Erik van Heijningen en Jan Kossen, jullie hebben nu respectievelijk zestien en elf jaar op het pluche gezeten. Doe wat goed is voor de sport. Doe het voor de zwemmers voordat het te laat is", schrijft de voormalig topzwemmer in zijn column in De Telegraaf.

En dan nu even een bericht dat niet gaat over de prestaties van de Amerikaanse zwemmers, maar hun beroving. Twee van de vier Amerikaanse zwemmers die beroofd werden, zijn uit het vliegtuig gehaald door de politie. Ze waren nog net niet in de lucht toen de autoriteiten gaten vonden in het verhaal en het tweetal uit het vliegtuig plukte, meldt de Volkskrant

De verklaringen die de zwemmers hadden afgelegd, zouden niet overeen komen. Uit de camerabeelden blijkt dat de sporters bovendien al hun waardevolle bezittingen nog bij zich hebben. Ze zagen er daarnaast niet aangeslagen uit en er waren geen getuigen. Daarom wil de rechter de zwemmers nogmaals verhoren. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →