Olympische update #dag14
Sport

Olympische update #dag14.

Geen medaille maar wel een hele mooie race voor Churandy Martina, geen finales voor de handbal- en volleybalvrouwen en een historische medaille voor de Nederlandse beachvolleybalmannen. En voor vandaag sowieso medailles voor de hockeyvrouwen en bokser Nouchka Fontijn. Dit gebeurde er vannacht in Rio en dit staat er vandaag nog op het program. 

BEACHVOLLEYBAL

Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer gaan met een bronzen medaille in de pocket terug naar Nederland. Ze wonnen de strijd om het brons van het Russische duo Vjatsjeslav Kasilnikov en Konstantin Semenov, zo weet de NOS. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands beachvolleybalduo een olympische medaille veroverde. 

ATLETIEK

Overtuigend goud voor Usain Bolt en een goede race voor Martina. Laatstgenoemde was niet teleurgesteld vanwege het nipt missen van het podium. "Nee waarom? Er is niemand trotser dan ik", zei Martina.

VOLLEYBAL 

De Nederlandse vrouwenvolleybalploeg is er vannacht niet in geslaagd de finale van het Olympisch toernooi te bereiken. In een spannende finale bleek het Nederlandse team niet opgewassen tegen China. Er waren vier sets voor nodig om een winnaar aan te wijzen: 27-25, 23-25, 29-27, 25-23.

HANDBAL

Ook de handbaldames mogen gaan strijden om het brons. De Nederlandse handbalsters strijden zaterdag in een rechtstreeks duel met Noorwegen om een bronzen medaille op de Olympische Spelen. De regerend olympisch- en wereldkampioen liet zich donderdag in de halve eindstrijd met een verlenging verrassen door Rusland: 37-38, zo weet het ANP. 

BOKSEN

Vanavond om 20:45 treedt Nouchka Fontijn aan in de halve finale boksen tot 75 kilogram, meldt de NOS. Ze is al verzekerd van minimaal brons, maar gaat natuurlijk voor goud tegen de Chinese Li Qian. 

HOCKEY

De hockeydames staan vanavond om 22:00 uur in de finale tegen Groot-Brittannië. Ze bereikten de finale door Duitsland te verslaan in een razend spannende serie shootouts. Keepster Joyce Sombroek werd vrouw van de wedstrijd met een paar fantastische reddingen. De hockeymannen hadden minder succes: zij werden roemloos vierde tegen de Duitse mannen.

ANY OTHER BUSINESS

De Nederlandse springruiters maken vandaag tijdens de individuele wedstrijden kans op een medaille. Jeroen Dubbeldam, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten treden om 15 uur aan voor de eerste omloop. Schlemiel Jur Vrieling is er niet meer bij: hij is uit het toernooi gestapt nadat zijn hengst Zirroco Blue verschilde malen weigerde en de ruiter zelfs gediskwalificeerd werd. 

Ook de BMX'ers komen in actie: tijdens de halve finale verschijnen Jelle van Gorkom, Niek Kimmann, Twan van Gendt, Merle van Benthem en Laura Smulders aan de start. 

ZWEMMEN/BEROVING

En dan nog even over die vier Amerikaanse zwemmers die beroofd zouden zijn. Dat is dus bullshit. Gunnar Bentz (21), Jack Conger (20), Ryan Lochte (32) en Jimmy Feigen (26) zouden na een feestje met hun dronken koppen de wc van een tankstation hebben vernield. Ook zouden ze hebben gevochten met een bewaker. Om een Yuri'tje te voorkomen, verzonnen ze een overval. 

Het Amerikaans olympisch comité heeft zijn excuses aangeboden voor de "afleidende beproeving", zo weet NRC. Het comité vindt het gedrag van de zwemmers "onacceptabel" en "niet stroken met de waarden van het olympisch team".

Alle artikelen geladen. Overzicht →