Olympische update #dag3
Sport

Olympische update #dag3.

Dag drie van de Olympische Spelen in Rio is aangebroken. Afgelopen nacht zijn weer veel (Nederlandse) sporters in actie gekomen, met wisselend succes. 

Hockey
De hockeymannen hebben zich gerevancheerd voor de koude douche tegen de Argentijnen. Met 5 tegen 0 werden de Ieren (doen blijkbaar ook al aan hockey) aan de kant geschoven, meldt het AD. Ook de dames wisten te winnen met 5-0, maar deden dit gisteravond al, tegen Spanje

Zwemmen
Michael Phelps heeft zijn 19e gouden medaille binnen. De man die 12 duizend calorieën per dag eet won met het Amerikaanse estafetteteam de vier keer 100 meter. 

De pas 16-jarige Canadese Penny Oleksiak pakte zilver op de honderd meter vlinderslag. 

Tennis
Op de tennisbaan ging onze nationale pechvogel Robin Haase weer eens onderuit. Maar niet alleen hij, ook de zusjes Williams en stertennisser Novak Djokovic dropen al vroeg af. 

Eerste Kosovaarse goud
Het eerste goud voor Kosovo is binnen: Maljinda Kelmendi won de plak bij judo in de categorie tot 52 kilo, meldt BBC. Het is het eerste goud ooit in de geschiedenis van het land dat voor het eerst meedoet aan de Olympische Spelen. 

Val Van Vleuten


Gisteren viel Annemiek van Vleuten in de wegrace op de fiets voor dames. Ze ligt nu op de IC met scheurtjes in de wervelkolom, volgens de Volkskrant

 

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →