Olympische update #dag4
Sport

Olympische update #dag4.

Dag vier alweer van de Olympische Spelen 2016 te Rio de Janeiro in Brazilië. En het was feest! Voor de ene sporter iets meer dan voor de andere sporter. Hier een klein overzicht van al dat mooie dat u gemist heeft.

Vrouwen met ballen

Na hun winst op het machtige China zat er voor de Nederlandse volleybaldames weer bijna een stunt aan te komen. De VS werd bijna verslagen. De Nederlandse vrouwen wonnen de eerste set, VS de tweede, Nederland weer de derde, VS de vierde en uiteindelijk won de VS ook de vijfde set. Zo verloor de nummer elf (Nederland) op de wereldranglijst uiteindelijk toch van de nummer één (VS). Ook moesten de volleybalmeisjes hun aanvoerder geblesseerd zien uitvallen, weet het AD.

De Nederlandse handbalvrouwen hadden een doelpunt nodig van haar keeper Tess Wester om de tweede wedstrijd in het handbaltoernooi te winnen. De vrouwen verloren de eerste wedstrijd nog van Frankrijk, maar Argentinië werd aan de kant gewipt met 26-18. Volgens eigen zeggen zijn ze nog niet in topvorm, maar begint het te komen.

De derde Nederlandse vrouwenploeg met ballen zijn de hockeydames. Na hun eerste wedstrijd te hebben gewonnen hebben hun goede koers voortgezet door deze maal de Zuid-Koreanse hockeyvrouwen van het veld te vegen met 4-0.

Daarnaast levert de mooiste kijksport voor mannen ook weer winst op. Het beachvolleyballende duo Meppelink/Van Iersel wist ook hun tweede duel te winnen. 

Afhakende mannen

Naast het wegtrappen van Yuri van Gelder is er nog een man die al onderweg is naar Nederland. Wout Poels haakt af voor de wegwedstrijd tijdrijden.

Niet-falende mannen

Nadat de beachvolleyballende dames hadden gewonnen konden de mannen niet afhaken. De mannen hebben ook gewonnen. Vooralsnog hangt dit OS een beetje op de vrouwen, maar de beachvolleyballende mannen beginnen ook hun kansen te zien. Pijl-en-boogschieten kunnen Nederlanders ook. Sjef van den Berg schoot in de roos door te winnen van een man uit Tonga en een Turk.

Nederland zwemland

Vijftien gouden medailles konden we altijd wel bijschrijven voor het zwemmende volk, maar het is nogal matig dit jaar. Afgelopen nacht deed Femke Heemskerk daar nog even een schepje bovenop door strak laatste te worden in de halve finales van de 200 meter vrije slag. Ze zegt tegen de NOS dat het in haar hoofd goed zit en niet weet waar het aan kan liggen.

GOED NIEUWS!

Als je denkt dat het superkut gaat met Nederland op de Olympische Spelen, bedenk je dan dat je ook supporter kan zijn van Duitsland. Ons supergrote buurland heeft nog NUL, 0, NIKS, GEEN medailles gewonnen. Mogelijk scoren ze er nog een hele serie in de laatste minuut, maar vooralsnog zitten onze oosterburen met lege handen. Terwijl Nederland de eerste al binnen heeft.

Wat biedt ons de nieuwe dag?

Een aantal hoogtepunten uit dit lijstje van de NOS: Mannenhockey, zwemmen, zwemmen, paardensport en schermen. Zo'n sport waar je geen Nederlander verwacht. Ook wordt er vanaf 14.50 uur alweer geroeid. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →