Olympische update #dag5
Sport

Olympische update #dag5.

En zo breekt dag 5 aan van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Maar wat heb ik dan afgelopen nacht gemist, vraagt u zich natuurlijk af. Nou, dat zullen we u eens haarfijn uitleggen.

BRONS!

Jawel, ons Nederland heeft weer een medaille te pakken. U had het misschien al wel meegekregen. Judoka Anicka van Emden versloeg onder luid boe-geroep van het thuispubliek in de klasse tot 63 kilogram de Braziliaanse Mariana Silva.

Meisjes in strakke pakjes

Nederland is geen turnland. Dat weet u, dat weten wij bij de webredactie van PowNed ook, maar dat maakt juist de zevende plek in de landenwedstrijd zo mooi. De dames wisten Brazilië nog achter zich te houden in de finale. Later deze week strijden enkele dames ook nog mee om individuele medailles, met kansen.

Zwemmen

Het lijstje met zekere medailles in het zwembad is vrijwel gedaald naar één. Niemand bakt er ook maar iets van in het chloorwater van Rio. Sebastiaan Verschuren, 's lands beste mannelijke zwemmer momenteel, plaatste zich niet voor de finale van de 100 vrije slag en is met de estafetteploeg zevende geworden in de finale van de 4x200 vrij, weet de NOS.

Grootste Olympiër OOIT

Er zijn mannen die gewoon blijven presteren in het zwemparadijs van Rio. De Amerikaan Michael Phelps presteert het gewoon om voor de 21ste (één-en-twintigste!!!) keer een gouden medaille binnen te harken. Eén, en, twintigste, keer. Nummer 21 haalde hij op met de estafetteploeg 4x200 meter vrije slag, meldt de NOS.

Kort Olympisch nieuws *bumpertje*

Beachvolleyballers Nummerdor/Varenhorst winnen opnieuw. Beachvolleybalsters Van Gestel/Van der Vlist verliezen opnieuw. Serena Williams verliest ook in het enkelspel van het tennistoernooi.

Alle artikelen geladen. Overzicht →