Olympische update #dag6
Sport

Olympische update #dag6.

Gisteren haalden 'we' weer twee medailles binnen: Tom Dumoulin won zilver op de tijdrit net als Anna van der Breggen, zij pakte brons op dat onderdeel. 

Handbal
De handbalsters stellen tot dusver erg teleur. Afgelopen nacht kwamen de oranje dames niet verder dan 32-32 tegen Zuid-Korea. Goed nieuws misschien voor Raffie (Van der Vaart), is zijn Estevana (Polman) weer snel thuis, weet  de Telegraaf. 

Kromo
In diezelfde krant lezen we dat Noami Kromowijdojo het beter doet. De zwemster heeft vannacht de finale van de '100 meter vrij' behaald door als vierde te eindigen op de 100 meter vrij. Om kwart over vier Nederlandse tijd kunt u haar aankomende nacht in actie zien. 

Grol voor goud
Judoka Henk Grol won al eens zilver en brons op de Olympische Spelen, dus daar kan best een gouden plak bij. Vandaag moet dat gebeuren, op 11 augustus. En dat is een geluksdag volgens Sporthistoricus Jurryt van der Vooren tegen de Volkskrant. Want op 11 augustus 1928 wonnen we bizar veel medailles. 

Zwembandjes
Opmerkelijke deelnemer aan de Olympische Spelen is de Duitse zwemmer Marco Koch. Hij heeft namelijk zwembandjes. Niet om zijn armen, nee, ze druipen gezellig over zijn speedo heen. Koch was ooit een succesvolle atleet, volgens Die Welt. Maar tegenwoordig houdt hij meer van Bratwurst dan zwemmen. En dat terwijl de Duitsers er al zo weinig van bakken deze spelen. Wat zullen ze terugverlangen naar de DDR-tijden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →