OM: 180 uur cel voor baasje bijthond
Binnenland

OM: 180 uur cel voor baasje bijthond.

Het OM heeft 180 uur werkstraf geëist tegen Anna B., de baas van hond Charly, wegens ernstige nalatigheid. Charly beet vorig jaar zijn buurmeisje (6) in het gezicht. De neus van het meisje brak, een zenuw in haar gezicht raakte beschadigd en een traanbuisje ging kapot. 

Het kindje is onderdeel van een Syrisch gezin, dat naar Nederland was gevlucht. "Ze is bang, durft niet meer alleen te slapen en haar gevoel voor veiligheid is ernstig aangetast. Wij kwamen naar Nederland voor de veiligheid van de kinderen, maar wij hebben daar als ouders voor mijn gevoel in gefaald," laat de vader in een slachtofferverklaring weten aan De Telegraaf

B. vertelde in de rechtszaal huilend dat ze niet wist niet dat de hond er geestelijk zo slecht aan toe was. Toen ze hem uit het asiel haalde, kreeg ze te horen dat hij niet goed was met andere honden, maar later bleek dat hij ook gevaarlijk was voor kinderen tot en met zeventien jaar. De vrouw mocht niet meer met haar hond bij het meisje in de buurt kopen, zo werd eerder besloten in een kort geding. Ze is daarom inmiddels verhuisd. 

Over twee weken is de uitspraak over het bijtincident. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →