OM: Belager politie geen terrorist, maar psychisch ziek
Binnenland

OM: Belager politie geen terrorist, maar psychisch ziek.

Hee deze hebben we nog niet eerder gehoord. De 28-jarige Syriër die op 27 augustus in Naaldwijk politieagenten met een mes zou hebben belaagd, is geen terrorist. Het OM concludeert dat de man 'psychisch ziek' is.

Meestal zeggen ze dan dat zo'n persoon verward is, nietwaar? De politie kwam op de bewuste dag af op een melding dat de man bij de Albert Heijn in de Verdilaan liep en met een mes achter willekeurige mensen aan zat. Toen de politie ter plaatse kwam, weigerde hij het mes te laten vallen. Ook waarschuwingsschoten hielpen niet.

De politie schoot hem neer, maar er was ook nog een politiehond voor nodig om hem definitief te overmeesteren. De man zou "Allahu akbar'' hebben geroepen, maar dat is voor het OM geen reden om hem als terrorist te zien.

Hoewel het definitieve rapport van het psychiatrisch onderzoek nog op de deurmat moet vallen, is het OM van mening dat deze man niet zoveel aan zijn daden kon doen. Hij zou in Syrië zijn gemarteld en ontvoerd en daarom helemaal van het padje zijn. Eerder op de dag dreigde hij daarom ook al van zijn balkon te springen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →