OM: 'Condoom stiekem afdoen tijdens s*ks = verkrachting'

OM: 'Condoom stiekem afdoen tijdens s*ks = verkrachting' 

28 februari 2023 - 11:57

Dan ben je ook wel echt een l*l: het Openbaar Ministerie beschouwt het stiekem afdoen van het condoom tijdens de seks als verkrachting. Het is een vorm van gedwongen onveilige seks, zo bepleit de officier van justitie vandaag in de rechtbank in Dordrecht.

Waar gaat dit allemaal over? Nou, over ene Khaldoun F. (28) uit Rotterdam. Dit heerschap vond het leuk om tijdens de seks met zijn date (die wel met wederzijdse instemming was, maar onder voorwaarde dat hij een condoom zou gebruiken) zijn rubbertje ongemerkt af te doen. Gedwongen onveilige seks, aldus het OM.

Het is voor het eerst in Nederland dat een zaak als deze voor de rechtbank verschijnt, maar volgens het slachtoffer is dat hoog tijd: "Ik ben het zat dat veel mannen denken alles te kunnen maken [...] Er moet meer aandacht besteed worden aan het aangeven van elkaars grenzen. Victim blaming moet gestopt worden", aldus de vrouw die liefst 4000 euro schadevergoeding eist.

Khaldoun himself was overigens niet aanwezig bij de zitting, dat hij een ‘hoofdpijnproces’ noemt. Zijn advocaat pleit voor vrijspraak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml