OM eist 13 daagjes cel tegen bus-overvallende tiener
Binnenland

OM eist 13 daagjes cel tegen bus-overvallende tiener.

Een 15-jarige jongeman die in al zijn jeugdige wijsheid besloot om een bus te overvallen met een steekwapen, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt zestig dagen de cel in, waarvan 47 dagen voorwaardelijk zijn. Dit komt dus neer op 'slechts' dertien dagen brommen.

De tiener pleegde de genoemde overval op 5 januari jongstleden aan de Rio Brancodreef in de Utrechtse kwaliteitsbuurt Overvecht, waarna hij er met een 'onbekende buit' vandoor ging. 

Al vrij snel kon hij door een melding via Burgernet in de kraag worden gevat, maar sindsdien zijn sommige buschauffeurs in de Domstad volgens het FNV bang om met contant geld in de bus rond te rijden. De vakbond riep hen dan ook op om dat maar een tijdje niet te doen, meldt RTV Utrecht.

Dertien dagen cel voldoende

Desondanks vindt het OM het wel voldoende om deze onverlaat dertien dagen vast te zetten, daar zullen de dagen in voorarrest uiteraard nog wel vanaf gaan. Een lage straf, zegt u? Dit is nog niet alles, de jongen moet ook 'gestraft' worden met een leertraject.

Dat zal vast indruk op hem maken. De rechter moet uiteraard nog uitspraak in deze zaak doen, wanneer dat gebeurt is niet bekend. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →