OM: 6 maanden voorwaardelijk voor vrouw terreurpapa
Binnenland

OM: 6 maanden voorwaardelijk voor vrouw terreurpapa.

Nadat het gelukt is om de beruchte terreurpapa uit Bunschoten twee jaar de bak in te krijgen, waartegen meneer overigens in beroep is gegaan, heeft het Openbaar Ministerie nu ook zijn zinnen gezet op vervolging van zijn vrouw. 

De extreem religieuze Henk Koeleman mishandelde zijn vijftien kids door meermalen en stelselmatig opzettelijk met een lat of vlakke hand te slaan en zelfs drie zoons en twee dochters (dagenlang) op te sluiten.

Daarnaast leek het hem een goed idee om een draaiende kettingzaag bij de keel van zijn 12-jarige zoon te houden en werd hij verdacht van het dichtknijpen van de keel van een andere zoon, dusdanig lang dat het jongetje bijna stikte.

Het OM vindt nu dat ook zijn vrouw - Diana S. - zou moeten worden vervolgd. Reden: zij stond er bij en keek er naar hoe de vader zijn gezin terroriseerde en moet daarom een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden krijgen. 

Kids: Ma is best wel oké

Detail in het verhaal: de kinderen vinden zelf dat zijn vrouw weinig te verwijten valt, ze omschreven haar als "een zorgzame moeder". De af en toe huilende Diana ontkent overigens alles en noemde enkele harde beschuldigingen van de kinderen tegen haar man "bullshit". Soms zweeg ze, vanwege het "duivelse dilemma" dat ze óf tegen haar man óf tegen haar kinderen zou moeten verklaren.

De officier van justitie wijst echter naar het bewijs tegen Koelewijn. Volgens hem is het niet voldoende dat de vrouw soms probeerde het slaan te verhinderen, zoals enkele kinderen verklaarden. "De verdachte heeft ze in een hulpeloze toestand gelaten en niet ingegrepen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →