OM gaat in hoger beroep tegen 7 Carlo-kopschoppers

OM gaat in hoger beroep tegen 7 Carlo-kopschoppers 

01 december 2022 - 15:02

Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen zeven van de negen verdachten in de zogeheten Mallorca-zaak, die draait om de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman. De rechtbank in Lelystad legde de Hilversumse kakkers twee weken geleden straffen tot zeven jaar cel op. Meerdere van hen hebben al laten weten hiertegen in beroep te gaan.

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd op 14 juli vorig jaar kort na 02.00 uur in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal op Mallorca. Hij lag bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

Meerdere vechtpartijen gingen vooraf aan het fatale geweld tegen Heuvelman. Mannen werden bewusteloos geslagen door hoofdverdachte Sanil B. en zijn vrienden, nagenoeg zonder enige aanleiding.

Het OM is in beroep gegaan tegen de zeven verdachten die betrokken waren bij het geweld waarbij Heuvelman om het leven kwam. Volgens het OM "is het proces van waarheidsvinding nog niet volledig". "De rechtbank heeft slechts één verdachte veroordeeld voor doodslag, maar daarnaast ook benoemd dat één of meer andere personen ook verantwoordelijk moeten zijn voor de dood van Carlo. De rechtbank heeft niet kunnen vaststellen wie dat is of zijn", motiveert het OM het besluit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml