OM gaat uitspraken Derksen over zijn kaars onderzoeken

OM gaat uitspraken Derksen over zijn kaars onderzoeken 

28 april 2022 - 13:47

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de beweringen die Johan Derksen deed in het tv-programma Vandaag Inside.

De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie heeft na deze uitlatingen besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. "Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen", aldus het OM vandaag.

Een tikkeltje voor de bühne is het allemaal wel. Het OM laat al weten dat rekening gehouden moet worden met verjaring, mocht er iets uit het onderzoek komen.

Uitspraak ligt 'genuanceerder'

Johan Derksen reageerde gisteren zelf op alle #ophef dat ontstond na zijn 'anekdote' over een leuk stapavondje met 'een Volendamse keeper en twee juffrouwen', waarbij hij een van de twee dames met een kaars tussen de benen zou hebben gestoken terwijl ze bewusteloos van de drank op de bank lag. 'Kwajongensstreken uit de seventies', nietwaar? 

Maar het verhaal blijkt genuanceerder te liggen. Ten eerste was er geen sprake van 'penetratie', aldus de bromsnor. Ten tweede was het een duizend uren-kaars en geen gewone kaars en ten derde vertelde hij het verhaal omdat hij het anders hypocriet vindt om anderen die worden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag de maat te nemen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml