OM: 'Kind dood na roekeloos rijgedrag voetballer Vloet'

OM: 'Kind dood na roekeloos rijgedrag voetballer Vloet' 

21 april 2022 - 14:59

Rai Vloet, ex-voetballer van Heracles die op 14 november 2021 op de A4 bij Hoofddorp een 4-jarig kind doodreed, zou volgens het OM met onverantwoord hoge snelheid onder invloed van alcohol over de snelweg hebben gescheurd.

De profvoetballer raakte zijn rijbewijs erdoor kwijt en zou voor de rest van zijn leven achter slot en grendel opgeborgen moeten worden die krijgt hij voorlopig niet terug. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar zojuist besloten "in het belang van de verkeersveiligheid en met het oog op de verdenking" tegen Vloet.

De 26-jarige middenvelder voetbalde voor Heracles Almelo, maar stapte vorige maand over naar FC Astana in Kazachstan. Heracles besloot hem in januari te schorsen nadat was gebleken dat zijn betrokkenheid bij het dodelijke auto-ongeval groter was dan de voetballer eerder had beweerd.

De zitting in de rechtbank in Alkmaar was een zogeheten pro-formazitting, die nodig was om de inbeslagname van het rijbewijs te beoordelen. Het rijbewijs van Vloet is op de dag van het ongeval voor twaalf maanden ingevorderd. Dit besluit moest binnen zes maanden worden getoetst door de rechtbank, anders moest het rijbewijs worden teruggegeven. De advocaat van Vloet zei dat de verdediging "alle begrip heeft voor de inname van het rijbewijs".

Overigens niet getreurd: de strafzaak tegen de voetballer komt ook nog, maar ergens 'later dit jaar'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml