OM maakt vormfout, moordverdachte weer vrij
Binnenland

OM maakt vormfout, moordverdachte weer vrij.

Door een vormfout van het Openbaar Ministerie in Maastricht is het gisteren mislukt om moordverdachte Mario Z. wederom aan te houden.

Z. wordt verdacht van de moord op Meerssenaar Soufian Lahnstein, eind 2013. Omdat er gebrek aan bewijs was, kwam de man halverwege 2015 op vrije voeten.

Nieuw bewijs

Ondanks dat Z. destijds werd vrijgelaten, is het onderzoek naar de liquidatie onverminderd doorgegaan. Nadat de speurders nieuwe bewijzen getraceerd hadden, kon de verdachte afgelopen week in Belgiƫ opnieuw in de boeien geslagen worden. Na uitlevering aan Nederland had een rechter moeten beoordelen of het OM hem langer in het gevang zou kunnen houden. Door onoplettenheid is dit echter niet gebeurd.

Niet vluchtgevaarlijk

Resi Peeters van het OM zegt: "Hij is vrijdag niet opgeroepen voor de zitting waar hij had moeten verschijnen. We onderzoeken nu hoe de fout tot stand is gekomen en waar het mis is gegaan. We hebben onderzocht of Mario Z. vluchtgevaarlijk is. Volgens onze informatie hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken."

De nieuwe zitting zal plaats vinden op vrijdag 26 augustus.

Alle artikelen geladen. Overzicht →