OM: 'meisjes misbruiken dit keer niet zo heel erg'
Buitenland

OM: 'meisjes misbruiken dit keer niet zo heel erg'.

Tsjaaa, mensen. Welkom in Nederland, waar bijna (@benadrukken) alles met de mantel der liefde bedekt wordt en er makkelijk tweede, derde, vierde kansen etc. etc. worden uitgedeeld. Die cellen moeten immers blijven leegstaan, zodat CBS'ers daar weer mooie statistiekjes van kunnen maken.

Het rechtssysteem doet daar natuurlijk graag aan mee. De 78-jarige oud-manegehouder uit Son en Breugel die verdacht wordt van het twee jaar lang misbruiken van 3 meisjes, hoeft van het Openbaar Ministerie dan ook niet te vrezen voor een gevangenisstraf.

Meneer lijdt aan de verschrikkelijke aandoening claustrofobie. U weet wel, benauwd en angstig wanneer in een compacte ruimte. Ook is de gezondheid van de man (gek hè, 78 jaar) niet meer om over naar huis te schrijven. Houdt het OM allemaal rekening mee. Misschien kan de man ook niet goed alleen zijn of is hij vanwege zijn leeftijd niet in staat om te werken? Dan kan die geëiste werkstraf van 200 uur ook direct geschrapt worden.

Sick is ook de uitspraak van de officier van justitie, die aangeeft dat het "normaal gesproken in deze zaken wel duidelijk is, een celstraf. Als je claustrofobie opwerpt en een paar keer kucht dan wordt dat dus niet als "normaal" gezien.

Voor de bühne perste verdachte W. er trouwens ook nog wat traantjes uit, want 'zo'n spijt' van TWEE JAAR LANG AANRANDEN. We waren er niet bij, maar vermoeden dat het OM een hele tissuedoos heeft leeggesnotterd.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →