OM: Michael P. 28 jaar de bak in en tbs 

12 juni 2018 - 13:43

Het hoge woord is eruit: het Openbaar Ministerie heeft 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Michael P. voor het doden en verkrachten van Anne Faber.

Vandaag is de tweede inhoudelijke zittingsdag tegen Michael P. waarin onder andere de nabestaanden van Anne hun verhaal konden doen. Ook formuleerde het OM dus de strafeis van 28 jaar cel. Hoewel het vaststaat dat Michael P. haar gedood heeft, is er volgens het OM geen sprake van moord, omdat niet is vast te stellen dat hij haar met voorbedachten heeft gedood. 

Klinkt weer als een prachtig voorbeeld van de Nederlandse rechtspraak, toch maakt dit niet veel uit. Het OM vindt namelijk dat hij de verkrachting heeft willen verhullen door haar te doden. Dit heet in juridische termen 'gekwalificeerde doodslag' en daar staat dezelfde maximale straf op als moord.

Verder vindt het OM dat Michael P. verminderd toerekeningsvatbaar is en dat uit zich op een merkwaardige manier: "Door stress kan agressie bij hem loskomen, maar hij had voldoende gelegenheid om zich te bezinnen", aldus de officieren van justitie. De rechter doet op 17 juni uitspraak. Bij de uiteindelijke straf komt ook nog de vier jaar die hij nog moet uitzitten voor zijn vorige veroordeling.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie