OM: Michael P. moet oude verkrachtingsstraf uitzitten 

23 februari 2018 - 16:10

Michael Panhuis, die landelijk nieuws werd door de beruchte verkrachting- en moordzaak aangaande Anne Faber, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een eerder opgelegde gevangenisstraf van elf jaar volledig uitzitten.

Acht jaar geleden verkrachtte de gestoorde Panhuis twee meisjes in Nijkerk en maakte hij zich schuldig aan straatroven. Omdat hij geen trek had in een psychisch onderzoek kon hem geen tbs worden opgelegd.

Dit jaar zou de straf van Panhuis aflopen. Toen hij op 29 september vorig jaar werd opgepakt als hoofdverdachte in de vermissingszaak van de 25-jarige Anne Faber werkte hij in een kliniek in Den Dolder aan een resocialisatietraject voor een spoedige terugkeer in de maatschappij.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de Zeewoldenaar de elf jaar gevangenisstraf die hem in bovengenoemde zaak in eerste instantie werd opgelegd, volledig moet uitzetten. Omdat hij zich in de tussentijd 'ernstig misdragen' heeft, heeft hij geen recht op voorwaardelijke invrijheidstelling.

De rechtszaak tegen Panhuis in de zaak Anne Faber loopt momenteel nog.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie