OM seponeert aangifte tegen Johnny de Mol

OM seponeert aangifte tegen Johnny de Mol 

06 oktober 2022 - 14:40

De vermeende mishandeling en poging tot doodslag waar Johnny de Mol van beschuldigd werd door zijn ex Shima Kaes, die aangifte deed. Het Openbaar Ministerie heeft nu die aangifte bekeken en besloten dat het de zaak seponeert.

Waarom? Omdat er onvoldoende bewijs is tegen hem. Shima Kaes zei dat De Mol haar tijdens hun relatie in de periode tussen 12 januari en 23 mei 2015 verschillende keren heeft mishandeld. Dit zou onder meer op Ibiza zijn gebeurd. Eind 2020 deed ze aangifte.

"Ze is lange tijd niet beschikbaar geweest om gehoord te worden op haar aangifte. Uiteindelijk is dat pas gelukt op 30 maart 2022", aldus het OM. De Mol is gehoord en ontkende de mishandelingen. Drie getuigen die Kaes noemde hebben ook een verklaring afgelegd. "Deze verklaringen hebben onvoldoende steun opgeleverd voor de aangifte."

Door de vrouw zijn ook geluidsfragmenten aangeleverd. Maar het gaat hier volgens het OM om fragmenten van gesprekken zonder voldoende context. Ook foto's van vermeend letsel zijn "niet te dateren" en het letsel is volgens justitie ook niet "eenduidig".

'De Mol, geef zwijggeld'

Enkele weken voor Kaes aangifte deed van mishandeling, hadden haar juridisch adviseurs een brief gestuurd naar de familie De Mol. Daarin werd om geld gevraagd in ruil voor het zwijgen van de ex-partner over de vermeende mishandeling. De familie deed daarop aangifte van afdreiging (een vorm van afpersing). Het OM laat weten dat de adviseurs van Kaes nu wel vervolgd worden. Hoe deze zaak verder gaat, is nog niet duidelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml