OM seponeert onderzoek naar Derksen's kaars

OM seponeert onderzoek naar Derksen's kaars 

02 juni 2022 - 14:28

Tja, we hadden niet anders verwacht natuurlijk. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek gesloten naar het verhaal van Johan Derksen dat hij iemand gepenetreerd zou hebben met een kaars. De zaak is geseponeerd.

"Het onderzoek heeft niet aangetoond dat het incident met de kaars daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, waardoor ook de verjaringsvraag onbeantwoord is gebleven", aldus het OM.

Zo dreigt het hele verhaal als een nachtkaars uit te gaan. In de beruchte uitzending van het programma Vandaag Inside vertelde Derksen dat hij een halve eeuw geleden een beschonken en bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. In de uitzending noemde hij het zelf een "jeugdzonde". Later zwakte hij zijn verhaal af en zei hij dat er geen penetratie was geweest.

Het OM stelde een onderzoek in omdat het "een ernstig feit betreft dat ook heftige reacties in de samenleving heeft veroorzaakt". Zowel Derksen als een getuige zijn gehoord. De identiteit van de vrouw uit het verhaal van Derksen is niet vastgesteld, dus de politie heeft met haar niet kunnen spreken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml