Upd: Dave Roelvink accepteert taakstraf en boete
Entertainment

Upd: Dave Roelvink accepteert taakstraf en boete.

O jee, dat zal eventjes hard aankomen. Het Openbaar Ministerie heeft zojuist bij de politierechter in Amsterdam een boete van 1.750 euro en een taakstraf van 40 uur geëist tegen niemand minder dan Dave Roelvink.

Als het aan de officier van justitie ligt krijgt de dj uit Landsmeer daarnaast ook een rij-ontzegging van twaalf maanden vanwege zijn dollemansrit in augustus.

Roelvink reed destijds 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam, waar maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan en werd met de nodige moeite door de politie aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Roelvink is naast BN'er inmiddels ook een bekende van justitie. In 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf van de rechtbank in Alkmaar. Hij werd bestraft voor het helen van horloges tijdens twee feesten in een villa in het Noord-Hollandse Burgerbrug twee jaar eerder.

De rechtbank sprak hem toen vrij van diefstal en het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. In 2015 raakt hij ook zijn rijbewijs kwijt doordat hij met alcohol op achter het stuur zat.

Update 13.19 uur:

De rechtbank in Amsterdam heeft hem ook deze straf opgelegd en Dave Roelvink heeft de straf inmiddels geaccepteerd. "Ik ga mijn taakstraf uitvoeren en de boete betalen en dan heb ik op de blaren gezeten", aldus de dj.

Alle artikelen geladen. Overzicht →