'Tbs voor doodsteken medegevangene'
Binnenland

'Tbs voor doodsteken medegevangene'.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tbs met dwangverpleging voor de 26-jarige man die vorig jaar in een gevangenis in Zoetermeer een medegedetineerde doodstak met een tafelmes. De officier van justitie gaat mee met het OM en pleit daarom niet voor een gevangenisstraf. 

De verdachte zegt zelf dat hij de 82-jarige medegevangene alleen maar heeft geslagen, maar volgens gevangenenbewaarders is er veel meer gebeurd. Hij zou een paar keer op de bejaarde man hebben ingestoken en hem hebben geschopt. Dit meldt de NOS

Dit vond plaats in de recreatieruimte van de gevangenis waar de verdachte zich met de oudere man had opgesloten. Het slachtoffer had ernstige verwondingen en overleed ter plekke. 

Psychiaters vinden dat de man lang en intensief behandeld moet worden omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar en psychotisch is. Gevangenisbewaarders menen dat de de man niet thuishoorde in Zoetermeer, omdat de gevangenis niet de zorg kon bieden die hij nodig had. Volgens de advocaat van de verdachte komt het voorval niet als verrassing, omdat er in de gevangenis sprake is van een "explosieve sfeer". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →