OM gaat ervoor: 34 Blokkeerfriezen verdienen straf
Binnenland

OM gaat ervoor: 34 Blokkeerfriezen verdienen straf.

Truttenbollenstaatje Nederigland met het Openbaar Ministerie in de voorhoede gaat gehakt maken van de 34 Friese patriotten die op 18 november vorig jaar hun Volvo's en Subaru's midden op snelweg bij Joure parkeerden. Door de blokkade konden twee bussen vol manisch depressieve 'slavernijslachtoffers' de Sinterklaasintocht niet verstoren.

Bij de actie, door zo'n beetje het hele land met groot gejuich ontvangen, was op voorhand echter al duidelijk dat er hoogstwaarschijnlijk¬†financi√ęle gevolgen aan zouden kleven. Auto op de snelweg parkeren = gevaarlijk en strafbaar.

Om die schade te dekken richtte Robin van Prattenburg een speciale doneeractie op. Met succes, want na 5.073 donaties stond de teller op een binnengehengeld bedrag van 43.040 euro.

'Andere manier van onvrede uiten ook mogelijk'

Het Openbaar Ministie is van mening dat ook een andere manier van onvrede tot de mogelijkheden had behoord. Waarschijnlijk doelen ze hier op zinloze Malieveld-protesten met bordjes en kleurplaten in de lucht een uurtje lang leuzen scanderen.

Happening vindt begin juni plaats

Goed, begin juni vindt het rechtbankfeest in Leeuwarden plaats. De aanstichter van de wegblokkade krijgt een aanklacht wegens opruiing aan de broek.

Bent u trouwens lid van actiegroep We Are Here met een voorliefde voor illegaal zijn, zielig kijken en ongeoorloofd woningen bezetten? Geen nood, het OM is in deze drukke tijden volop bezig prioriteiten te stellen. U komt vast ergens in 2023 aan de beurt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →