OM vindt 17 dagen cel voor martelende kattenmoordenaar wel oké

OM vindt 17 dagen cel voor martelende kattenmoordenaar wel oké 

28 september 2021 - 14:03

De beruchte kattenbeul uit Hellevoetsluis, die in 2017 bij zeker twee katten de tanden en nagels eruit trok en er vier doodde, stond vandaag dan eindelijk voor het hekje. Het Openbaar Ministerie eist dat deze man - ene Yusuf Y. - zeventien dagen gaat brommen achter de tralies, maar: dat is dus evenveel als de duur van het voorarrest, hij zou dan dus niet terug het gevang in hoeven.

Zo ziet u maar weer dat het leven van een spinnende viervoeter niet gelijk staat aan dat van een mensch. En dat is toch ook een zoogdier? Laat de Partij voor de Dieren het niet horen! Hoe dan ook, deze Yusuf ontkent dat hij er ook maar iets mee te maken heeft. Hij was steeds 'toevallig' als eerste op de noodkreet van weer een kattenslachtoffer (zeven in totaal) afgekomen... Maar de dader? Nee, nee...

Jammer voor hem laten camerabeelden zien dat hij aantoonbaar liegt. Volgens de officier van justitie is op de beelden te zien hoe een later toegetakelde kat door het beeld liep en de verdachte er een minuut later achteraan kwam. "Het kan niet anders dan dat hij het beest heeft mishandeld". 

De officier vond het bovendien verdacht dat dit heerschap aanvankelijk nooit aan zijn vriendin of de politie vertelde over dit en andere voorvallen, terwijl de wijk "in rep en roer" was vanwege de dierenmishandelingen. Ook legde de verdachte volgens het OM wisselende verklaringen af over een verwonding, waardoor zijn hand in een mitella zat.

"Het letsel was bij allemaal hetzelfde. Zeven machteloze dieren zijn op een vreselijke manier verwond. Voor de baasjes voelde het of een familielid was afgenomen", aldus de aanklager. Hij noemde het "zorgelijk als iemand hiertoe in staat is bij hulpeloze dieren". "Waar ben je dan nog meer toe in staat".

Ja, leuk. Maar waarom dan maar 'slechts' 17 dagen gevangenisstraf eisen? De rechter doet in elk geval op 12 oktober uitspraak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml