OM: 'Vrouwen zijn sperma-emmers niet strafbaar'

OM: 'Vrouwen zijn sperma-emmers niet strafbaar' 

02 augustus 2023 - 13:04

Komen die studentjes van het Amsterdams corps toch even goed weg. Pappie en mammie's advocaat hoeft niet ingeschakeld te worden, want het Openbaar Ministerie vindt eigenlijk niet dat er in de speech tijdens het lustrumfeest waarin vrouwen onder meer werden uitgemaakt voor "hoeren" en "sperma-emmers" strafbare dingen zijn gezegd. De vier aangiftes die op het bureau lagen zijn geseponeerd.

Volgens het OM kan het allemaal best zo zijn dat er mensen zich gekwetst hebben gevoeld, maar jezelf gekwetst voelen maakt nog niet dat er tot vervolging moet worden overgegaan: "Er zijn weliswaar fatsoensnormen overschreden, maar dat maakt het nog niet strafbaar", aldus de persverklaring.

Nadat een filmpje van de speech naar buiten kwam, zag in december vorig jaar een sperma-emmer vrouw haar kans schoon om aangifte te doen wegens "aanzetten tot haat, discriminatie en/of geweld". 

Het OM meldt nu dat er juridisch gezien geen sprake is van groepsbelediging, omdat groepsbelediging vanwege geslacht, in dit geval vrouwen, niet in het wetsartikel daarover staat. Ook oordeelt het OM dat er juridisch niet wordt aangezet tot haat, discriminatie of geweld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml