OM wil kampbeul-twitteraar vervolgen
Buitenland

OM wil kampbeul-twitteraar vervolgen.

Christian Petermann, raadslid uit het immer gezellige Heerlen, wordt door het OM vervolgd. Petermann had namelijk een officier van justitie vergeleken met een beruchte kampbeul en daarna meteen maar even dood gewenst.

De Heerlense politicus was het er niet mee eens dat officier van justitie Anja Jansse-De Boer de Roermondse semi-zwendelaar Jos van Rey op de korrel had genomen, zo weet De Limburger. "Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel 'de Irma Grese van het OM', nog vanavond verongelukt", tweette Petermann nadat de strafeis tegen van Rey bekend werd. Irma Grese was opzichtster in Ravensbrück, Auschwitz en Bergen-Belsen en werd in 1945 opgehangen wegens misdaden tegen de menselijkheid.

Petermann had de tweet snel verwijderd maar liet later alsnog doodleuk weten dat Jansse-De Boer "de uitstraling (heeft) van een kampbeul. Er zijn vreselijke dingen gebeurd in die kampen, maar de ellende die zij heeft veroorzaakt gaat nog 27 keer verder."

Een meerderheid van de Heerlense gemeenteraad had eerder al laten weten dat het beter is als Petermann opdondert. Het raadslid vindt dat zelf niet nodig omdat hij al zijn excuses heeft aangeboden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →