OM wil motorclub No Surrender kapotmaken
Binnenland

OM wil motorclub No Surrender kapotmaken.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt bestaan motorclub No Surrender en alle aan hen gelieerde onderafdelingen, de zogenaamde chapters en brotherhoods, binnenkort niet meer. Het OM deed gisteren een verzoek hiertoe bij de civiele rechter in Assen, omdat daar een officiële afdeling van de motorclub gevestigd is.

Het OM beschouwt No Surrender als een 'gevaar voor de openbare orde', waar geweld en wetteloosheid ingebakken zijn de clubstructuur. Beluister hier wat John van den Heuvel te zeggen heeft over de zaak.

Mocht het inderdaad tot een verbod komen, dan is de levensduur van No Surrender beperkt gebleven. De club zag officieel het levenslicht in 2013 met als oprichter de uit Satudarah gestapte Klaas Otto, de man die een eis van tien jaar celstraf moet vrezen voor onder meer afpersing, bedreiging, mishandeling en witwassen. 

Henk Kuipers zit zo onderhand ook al bijna een jaar vast. Vorige week werd hij nog overgeplaatst naar een andere gevangenis nadat er geruchten de ronde deden over een mogelijke ontsnappingspoging.

Bandidos en Satudarah

De niet aflatende heksenjacht op motorclubs heeft ervoor gezorgd de Bandidos en Satudarah door de rechtbank inmiddels verboden zijn. Tegen de Hells Angels loopt nog een procedure.

Alle artikelen geladen. Overzicht →