OM wil na opsluiten terreurpa ook zijn vrouw vervolgen
Binnenland

OM wil na opsluiten terreurpa ook zijn vrouw vervolgen.

Nadat het gelukt is om de beruchte terreurpapa uit Bunschoten twee jaar de bak in te krijgen, heeft het Openbaar Ministerie nu zijn zinnen gezet op vervolging van zijn vrouw. Reden: zij stond er bij en keek er naar hoe de vader zijn gezin terroriseerde.

Weet u het nog? De extreem religieuze Henk Koeleman mishandelde zijn vijftien kids door meermalen en stelselmatig opzettelijk met een lat of vlakke hand te slaan en zelfs drie zoons en twee dochters (dagenlang) op te sluiten.

Daarnaast leek het hem een goed idee om een draaiende kettingzaag bij de keel van zijn 12-jarige zoon te houden en werd hij verdacht van het dichtknijpen van de keel van een andere zoon, dusdanig lang dat het jongetje bijna stikte. 

'Zijn vrouw = ook strafbaar'

De officier van justitie verwijt de vrouw van deze 'gezellige' vader, Diana Saul, dat ze de kinderen in hulpeloze toestand heeft achtergelaten, hoewel ze wist dat die werden mishandeld, en dat ze ze niet in veiligheid heeft gebracht.

Detail: de kinderen zelf vinden de vrouw eigenlijk best wel oké, maar daar heeft het OM geen boodschap aan: "Hier is sprake van structurele en zeer regelmatige mishandeling van kinderen. We moeten de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn vervolgen, soms ook in weerwil van wat de slachtoffers willen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →