OM wil Pokémonkaarten-jattende mannen 4 jaar de bak in hebben

OM wil Pokémonkaarten-jattende mannen 4 jaar de bak in hebben 

31 januari 2022 - 13:32

Zucht... Pokémon, dat was dus ooit in de jaren 90 een kinderserie op televisie. En daar had je ook speelkaarten van. En die kaarten zijn nu - anno 2022 - het nieuwe goud. Voor sommige zeldzame exemplaren worden tienduizenden euro's neergelegd. Reden voor drie mannen uit Lelystad om een brute woningoverval te plegen.

"Het slachtoffer uit Kampen had de kaarten met een geschatte totaalwaarde van 48.000 euro te koop staan en kreeg op 16 december 2020 twee potentiële kopers op bezoek. Hij liet ze binnen maar werd al snel hardhandig in de gangkast opgesloten. De twee mannen gingen er met zijn kaarten vandoor. Volgens het Openbaar Ministerie waren de 29-jarige Sjagalio K. en de eveneens 29-jarige Bart G. die twee overvallers. De telefoons van de twee mannen uit Lelystad straalden rond het tijdstip van de overval masten aan in Kampen. Ook zijn van beide verdachten vinger- en handpalmafdrukken gevonden op de kastdeur in de gang van het slachtoffer.

Derde verdachte is Fahad al-A., volgens het OM het brein achter de overval. Een zekere Michael had de afspraak gemaakt om op de dag van de overval de kaarten te kopen. Deze Michael bestaat volgens de officier van justitie niet. Het telefoonnummer met die naam is aangemaakt vlak voordat contact werd gezocht met het slachtoffer. Het telefoonnummer ging weer uit de lucht ten tijde van de overval."

Aldus het persbericht van het ANP. Het OM eist nu tegen deze drie mannen vier jaar cel. Zelf ontkennen ze natuurlijk de boel en houden vol onschuldig te zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml