OM wil verdachten 'kerst-aanslag' 3 jaar de bak in hebben

OM wil verdachten 'kerst-aanslag' 3 jaar de bak in hebben 

14 december 2018 - 14:33

Nou, gaat lekker weer. Tegen twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de niet uitgevoerde 'aanslag' in Rotterdam is vandaag voor de rechtbank slechts vier jaar celstraf (één jaar voorwaardelijk) geëist

Weet u het nog? De 30-jarige Iraaks-Zweedse Altaf T. en de 22-jarige Seçan A. uit Vlaardingen werden vorig jaar op kerstavond in het centrum van Rotterdam opgepakt.

Aanleiding waren vermoedens dat zij mogelijk met kerst een aanslag wilden plegen. De opsporingsdiensten hadden daarover informatie van buitenlandse collega's ontvangen.

Maar: het Openbaar Ministerie heeft geen bewijs kunnen vinden dat er echt concrete plannen waren voor een aanslag, bleek op de zitting. Dus is drie jaar brommen blijkbaar wel voldoende.

Dat de Zweed betrokken was bij actieve propaganda voor IS en de Vlaardinger bezig is geweest met het voorbereiden van een terroristisch misdrijf en het volgen van een terrorismetraining, hoeven ook weer niet al te zwaar aan te tillen natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie