OM wilde Volkert twee maanden 'op vakantie sturen' 

07 september 2017 - 09:20

Het Openbaar Ministerie wilde Volkert van der Graaf (da's die linkse gek die politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum koelbloedig door zijn hoofd schoot) na zijn vervroegde vrijlating in 2014 graag twee maanden in een buitenlands stulpje huisvesten. Dat meldt Brandpunt op basis van documenten die op verzoek zijn vrijgegeven door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Gewoon, om achteroverleunend toe te kijken hoe Nederland zou reageren op het besluit het inmiddels 48-jarige milieugekkie niet langer binnen de gevangenismuren te houden. De popcorn en cola ontbreken er nog net bij.

De moordenaar in kwestie had daar zelf trouwens weinig trek in, hij was immers al twaalf jaar op vakantie geweest in een Nederlands staatshotel en beval justitie een woning voor hem te zoeken in Apeldoorn. Zo geschiedde. Het werd een pand in het centrum waar de politie drie keer per tien minuten surveilleerde. Uw aangifte behandelen kost teveel tijd, maar rondjes rijden is natuurlijk super nuttig. Dat overigens allemaal, uiteraard, op uw kosten.

Doei reclassering

Eenmaal op vrije voeten besloot Volkert zijn meldplicht bij de reclassering maar gewoon te laten voor wat het is. Zwaar ook wel natuurlijk, wekelijks tegenover iemand plaatsnemen die speciaal gestudeerd heeft om te kunnen vragen hoe het met je gaat. De rechtbank in Amsterdam stelde daarop dat hij weer terug naar het hotel moest dat er daarom moest worden gekeken of het wel zinvol is om op deze manier door te gaan met het toezicht

Doei enkelband

Een enkelband dan? Nee joh, had Volkert ook geen behoefte aan. Eerst wel, maar alleen omdat hij op die manier eerder vrij kon komen. Direct na zijn vrijlating spande Volkert een rechtszaak aan tegen de Nederlandse Staat. Enkelband = vrijheidsbeperking = te streng gestraft. De rechtbank bepaalde dat Volkert inderdaad gepamperd moest worden. Doet wat met een mens hoor, twaalf jaar op vakantie.

Anyway, the soap continues. In een land waar het Openbaar Ministerie vrijgekomen moordenaars soms zonder blikken of blozen huisvest in dezelfde buurt als waar zij hun slachtoffer(s) gemaakt hebben, genieten zij blijkbaar het voorrecht van meer rechten als plichten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie