Ombudsman: 'Kabinetsmaatregelen schade Grunn vet verwarrend'

Ombudsman: 'Kabinetsmaatregelen schade Grunn vet verwarrend' 

02 juni 2023 - 11:50

De kabinetten onder leiding van Rutte. Daar kunnen we essay's over volpennen, maar het komt erop neer dat het een beetje een puinhoop is. En als het kabinet dan toch dingen 'oplost', dan maakt het er eigenlijk nog steeds een puinhoop van.

Neem de aangekondigde kabinetsmaatregelen voor gedupeerde Groningers. Allemaal leuk en aardig, maar die leiden ook tot verwarring. Dit schrijven Reinier van Zutphen en Margrite Kalverboer in een brief aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp, naar aanleiding van onlangs gepresenteerde maatregelen voor Groningers in aardbevingsgebied.

"Uit klachten en signalen van bewoners blijkt dat zij met vragen zitten en onzekerheid houden", schrijven de ombudslieden. "Onduidelijk is wat het effect van alle voornemens is op hun situatie en lopende (juridische) procedures."

Moet je je voorstellen, zit je jarenlang in een huis vol scheuren, word je gek van onzekerheid en áls er dan compensatie wordt geboden, zit je nog steeds in onzekerheid. Om gek van te worden. De twee ombudslieden vragen de Tweede Kamer dan ook om erop toe te zien dat de Groninger centraal staat bij uitvoering van de maatregelen. Ook roepen zij de overheid op betrouwbaar en duidelijk te handelen en verantwoordelijkheid te houden. 

"Nieuwe maatregelen en beleid vallen vaak in het water door onduidelijke communicatie vanuit de overheid", aldus de Nationale en Kinderombudsman. Ze vragen de Tweede Kamer dan ook erop toe te zien dat de "samenwerking tussen organisaties en samenhang tussen regelingen" goed wordt geregeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml