Omgaan met succes en roem

Omgaan met succes en roem 

24 februari 2020 - 15:45

M’n recente roman ‘Bloed Spuwen Naar De Hematoloog’ staat op nummer drie in de top tien. Het is m’n tweeënzestigste boek dat hoog in de boekentoptien is geraakt. Je zou dus kunnen zeggen dat ik veel succes heb als schrijver. Maar niet alleen als schrijver. Welneen, ik heb ook succes als figuur op radio, tv, en sociale media. Ik heb meer dan vierhonderdduizend volgers, onder wie vrouwen, mannen, oud, jong, wit, zwart, flikker,  pot, binnenlands, buitenlands, en bijvoorbeeld in Zaltbommel alleen al heb ik negenendertig volgers, wat veel is, want in Zaltbommel volgen ze zelden, ze hebben er daar gewoonweg weinig zin in, maar voor mij maken ze een uitzondering, wat ik een hele eer vind.

Ik ben ontelbare keren verschenen in talkshows als RUR, Barend & Van Dorp, De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman, Pauw, Jinek, Tijd Voor Max, en noem maar op. Telkens fluisterde na de show een der redacteuren me toe: ‘Meneer Brusselmans, u was vandaag onze beste praatgast, zonder u zou het knudde geweest zijn.’ En dan op de radio! Bij honderden gelegenheden vulde mijn markante stem de ether, en zei ik verstandige dingen zoals ‘In de tijd van minister-president Wim Kok konden we tenminste nog over straat lopen zonder overvallen te worden’, ‘Vrouwen moeten met hun poten afblijven van typisch mannelijke fenomenen, zoals het feminisme’, en ‘Ik weet dat Chantal Janzen verliefd is op mij, maar ik ben dan weer verliefd op m’n eigen vriendin, dus die hele Chantal Janzen moet maar in het drijfzand springen met vijftig kilo zemelen op haar rug.’ Hierop kreeg ik vele positieve reacties, vooral van handelaars in zemelen, die vinden dat ze te weinig aandacht in de media krijgen.

Kortom, ik sta stijf van het succes en de roem. Hoe ga ik daarmede om? Wel, ik moet zeggen dat ik me er niet door laat verblinden. Het is niet zo dat ik dagelijks voor de spiegel sta, en denk: nou nou, die Herman Brusselmans, dat is me verdomd een fantastische gozer. Eerder ben ik van het bescheiden type, dat slechts drie seconden in de spiegel staart, en louter denkt: niet te veel  praatjes, lelijke aap. Hiermee doe ik mezelf redelijk tekort, omdat ik in wezen niet lelijk ben. M’n vriendin Lena, zelf het mooiste meisje van de Benelux, vindt me zelfs een heel aantrekkelijke kerel, veel aantrekkelijker dan bepaalde mannen die door heel veel vrouwen sexy worden bevonden, zoals Jort Kelder, Henri van Loon, en André Hazes Junior.

Ik ken een vrouw – laat ik haar Sjaan uit Spijkenisse noemen – die zo gek is op Henri van Loon dat ze soms aan z’n deur gaat postvatten, wachtend tot Henri naar buiten komt, om z’n cavia uit te laten. Jammergenoeg voor haar wordt dit diertje, genaamd Sjoerd, meestal uitgelaten door de verloofde van Henri van Loon, Jilka van Houten, zus van Carice van Houten, die dan weder ooit erg gek geweest is op mij, nadat we samen in het tv-progamma ‘Heden mosselen, morgen gij’, hadden gezeten, en na de opname rook Carice achter m’n oor, en zei: ‘Je ruikt lekkerder dan m’n vader nadat hij zich drie dagen niet gewassen heeft.’ Als dat geen compliment is van een verliefde vrouw, wat dan wel?

Hoe dan ook, ik ga uitstekend om met m’n succes en m’n roem, en het enige wat telt is dat ik als kunstenaar de hoogste toppen van de Olympus kan blijven beklimmen, zoals ik doe sinds 1982. En dat m’n vriendin Lena van me blijft houden als Julia van Romeo. En dat ik langer leef dan Methusalem. En dat er genoeg wc-papier in huis is, want je kont afvegen met de zijkant van je rechterhand, dat valt tegen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.