Omleidingsbord-faalhaas slaat weer toe
Binnenland

Omleidingsbord-faalhaas slaat weer toe.

In 2015 werden automobilisten die op de A12 reden en naar Waarder moesten omgeleid via Nieuwerbrug. De bordenmaker van dienst zette op de borden echter Nieuwerdorp en de verwarring was compleet. Anno 2016 lijkt de bordensukkelaar weer te hebben toegeslagen.

Tenminste, het AD en Woerden.tv maken melding van exacte dezelfde flater. Uit een grondig stukje research van de stukjesschrijvers van het AD blijkt dat niet de gemeente Woerden, die al snel de Zwarte Piet kreeg toegespeeld, maar de aannemer die de wegwerkzaamheden uitvoert de faal op zijn geweten te hebben.

"Het bedrijf dat de wegwerkzaamheden uitvoert, maakt zelf een bordenplan met bijbehorende verwijsborden. Wij gaan de aannemer in elk geval erop aanspreken dat Nieuwerbrug verkeerd gespeld is", zo zegt Gerold Borsboom, zegsman van de gemeente Woerden.

De wegenbouwer steekt de hand in eigen boezem als hij wordt geconfronteerd met zijn bokkensprongen en biedt zijn excuses aan. "Tja, hoe gaat dat, de plaatsnamen worden op een briefje geschreven. En dan kan er wel eens iets fout gaan als projectmedewerkers niet goed bekend zijn met de lokale situatie."

Enfin, oordeelt u zelf. Hieronder vind je de borden uit 2015 en 2016.

Alle artikelen geladen. Overzicht →