Omroepen belaagd na berichtgeving Maassluis
Binnenland

Omroepen belaagd na berichtgeving Maassluis.

Vernielingen en dreigementen tegen WOS en Omroep West, na berichten in die media over de agressieve hordes straatjeugd van Mocrostaanse komaf die Maassluis teisteren. Vannacht werd een auto van de omroepen gesloopt nadat er gisteravond dreigmails in de digitale brievenbus van WOS belandden.  

Bij de auto-vernieling in 's-Gravenzande is niks gegapt uit het voertuig, schrijft Omroep West. In de intimiderende mailtjes worden de journalisten voor "achterlijke racistische boeren" uitgemaakt: 

"Ik hoef niet te weten dat de jongens in de Burgemeesterswijk een Marokkaanse achtergrond hebben...Marokkanen zitten in Marokko, dit zijn Nederlanders, Nederlands tuig jongeren! Maar goed, jullie Westlandse achterlijke racistische boeren zullen dat nooit begrijpen! ik hoop dat jullie gebouw in sgravenande het volgende doelwit word, kut racisten! ik zal jullie artikel delen via fb, ik heb daar veel tuig tussen zitten." 

Plus het minstens even poëtische: 

"Doe maar stoer en laat Marokkanen maar bij het artikel staan, stoere gangsters!! kut racisten jullie tijd komt nog wel, niet van mij hoor!! ik ben te oud, de jongens zijn de nieuwe soldaten . ..achteraf gaan jullie huillie huillie doen kut racisten, Wij zijn hier en zullen hier altijd blijven, accepteer maar, tuig." 

De slooptochten in Maassluis waren dermate verontrustend dat burgemeester Edo Haan gisteren een noodbevel inriep. Daarmee kunnen zulke alternatieve diversiteitsmarsen voortaan vroegtijdig de kop ingedrukt worden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →