Omstanders filmen heroïne-koppel, maar helpen niet
Buitenland

Omstanders filmen heroïne-koppel, maar helpen niet.

Een koppel dat in het Amerikaanse Tennessee op straat lag te creperen door een overdosis heroïne, kon niet op hulp van omstanders rekenen, maar wél op een zee van filmende mobieltjes.

 

Volgens gelegenheidscameraman Courtland Garner was het "grappig" en had hij een goede reden om het op apegapen liggende koppel te filmen, weet sensatiekrant The New York Post. "Ze kunnen zichzelf helpen", zegt hij. "Ik weet dat kinderen op sociale media zitten, en als zij deze video zien, weet je wat ze dan zeggen? 'Ik wil er niet zo stom uitzien als zij - ik hoef die drugs niet".

Niet iedereen vindt het gebrek aan hulp grappig. "Ik weet niet wat treuriger is, de twee met een overdosis, of alle omstanders die geen hulp inschakelen!!! De jongen in het filmpje zei dat hij er al vijftien minuten was, en neemt dan een filmpje van negen minuten op en maakt grappen en lacht! Vertel me nog eens wat er mis is met de samenleving!!!", aldus ene pislinke Chad Allen op Facebook.

Terwijl iedereen het treurige tafereel vastlegde, belde een automobilist uiteindelijk het alarmnummer. Het stel had op het toilet van de plaatselijke drogisterij Walgreens "wat heroïne gesnoven", verklaarde het koppel later tegenover dienders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →