Omstreden islamschool eist andere lokatie
Binnenland

Omstreden islamschool eist andere lokatie.

De omstreden islamschool van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) moet er komen, besliste de Raad van State gisteren. Dus gaf de gemeente Amsterdam tandenknarsend een pand aan de madrassa.

Het pand is echter niet naar wens voor directeur Soner Atasoy, die zegt dat de gemeente Amsterdam 'onbehoorlijk bezig is'. Hij overweegt opnieuw naar de rechter te stappen om een andere lokatie af te dwingen. Ook weigert SIO mee te werken aan een oriënterend onderzoek van de Inspectie, naar de onderwijskwaliteit. Dit mag gewoon van de Raad van State, die stelt dat medewerking aan zo'n onderzoek niet verplicht is.

Zelfs de luchtfietsende multiculturalist Simone Kukenheim, D66-wethouder Onderwijs voor Amsterdam, is tegen de komst van de haatschool voor vmbo, havo en vwo. 

"Dit bestuur staat met z'n rug naar de samenleving in plaats dat ze met een open blik islamitische kinderen goed onderwijs bieden," aldus Kukenheim tegen AT5. Zij raadt ouders aan om heel goed na te denken of zij hun kinderen wel naar SIO willen sturen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →