OMT: Draag medische mondmaskers, ook buiten

OMT: Draag medische mondmaskers, ook buiten 

10 januari 2022 - 11:32

Snapt u het nog? Het Outbreak Management Team (OMT) wil dat u medische mondmaskers gaat dragen. Niet alleen binnen, maar ook in publieke buitenruimtes waar niet voldoende afstand kan worden gehouden. Denk aan demonstraties, tijdens sportevenementen, in drukke winkelstraten en op drukke markten.

En wij maar denken dat het risico besmetting buiten wel meevalt. Tenminste, dat was wat ons altijd werd voorgehouden. Maar met de ultrabesmettelijke omikronvariant kunnen we boosteren wat we willen, niks lijkt te helpen. 

Wat de experts betreft zouden medische mondmaskers voor eeuwig en altijd een verplicht kledingstuk moeten worden ook moeten worden gedragen in alle publieke binnenruimtes, ook als men zit, ongeacht of er voldoende afstand kan worden gehouden. Daarbij noemt het OMT universiteiten en hogescholen als voorbeeld. Studenten en docenten zijn nu verplicht om een mondkapje te dragen als ze door de gangen lopen, maar mogen die momenteel afdoen als ze gaan zitten. Ook bij bedijven zouden mensen vaker een mondmasker moeten dragen, zegt het OMT.

Het OMT heeft het expliciet over "medische mondneusmaskers", omdat die "een iets betere bescherming tegen uitstoot van virusdeeltjes in de omgeving dan niet-medische maskers" bieden en de "drager daarnaast ook meer bescherming bieden tegen het oplopen van een infectie".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml