Omtzigt doet het: met eigen partij richting verkiezingen

Omtzigt doet het: met eigen partij richting verkiezingen 

21 augustus 2023 - 09:00

Een historisch moment. De kogel is door de kerk: Pieter Omtzigt doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Niet bij het CDA, niet bij de BBB, maar met een eigen partij: Nieuw Sociaal Contract. Hoera!

De partij is afgelopen zaterdag opgericht. Het programma is al wel rond, de kandidatenlijst nog niet. Maar wat kunnen we van deze nieuwe partij allemaal verwachten? Iets met een nieuw sociaal contract misschien? Speerpunten zijn in elk geval 'goed bestuur' en 'bestaanszekerheid', wij zijn benieuwd! Een derde kernpunt is 'verstandige internationale samenwerking'. Dat laatste gaat onder meer over Omtzigts zorgen over de houdbaarheid van de euro.

En wat nog meer? Nou, dat als u Omtzigt wel als nieuwe baas van BV Nederland zou willen zien dan moet u nog even geduld hebben: hij vindt het een beetje voorbarig om over het premierschap na te denken. Ook kan het allemaal best zo zijn dat Omtzigt in de peiling goed is voor 46 zetels. dat noemt hij "niet realistisch en niet verantwoord". Dus ook geen 46 zetels. 

"De grootste worden is niet het doel. We willen onze idealen verwezenlijken, niet de macht om de macht. Ik heb uitgewerkte plannen. Ik zou het heel fijn vinden als andere partijen zich kunnen aansluiten bij onze plannen, zodat we kunnen samenwerken", aldus Omtzigt in Tubantia.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml