Omtzigt: 'Ik voel mij door Sywert op het verkeerde been gezet'

Omtzigt: 'Ik voel mij door Sywert op het verkeerde been gezet' 

04 oktober 2021 - 10:31

Nou, hij is niet de enige zullen we maar zeggen... Pieter Omtzigt reageert vandaag voor het eerst op de omstreden mondkapjesdeal van Sywert 'om niet' van Lienden. Het was Omtzigt die meer dan eens de 80 miljoen mondkapjes onder de aandacht bracht die Sywert in de aanbieding had (en waar hij zoals u weet grof geld mee verdiende). 

"Ik voel mij door Sywert van Lienden op het verkeerde been gezet, dat lijkt me duidelijk", aldus Omtzigt tegenover De Volkskrant. Met die beste bedoelingen had hij Rutte en toenmalig minister voor Medische Zaken Martin van Rijn op de mogelijkheid gewezen om 80 miljoen extra mondkapjes te kopen, want wij in Nederland zaten toen met een tekort, vooral in verpleeghuizen.

"Hij wist niet dat zijn ex-CDA-partijgenoot inmiddels in het geheim al commerciële belangen had en uiteindelijk fors zou gaan verdienen aan de mondkapjes", aldus de krant. Omtizgt heeft expliciet gevraagd of er sprake was van een non-profit initiatief en dit heeft Sywert bevestigd. Sywert zelf ontkent dit laatste overigens. Uiteraard... 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml