Omtzigt verdient excuses van WNL en Henk Kamp na smerige aanval

Omtzigt verdient excuses van WNL en Henk Kamp na smerige aanval 

08 augustus 2023 - 10:57

Henk Kamp moet zijn mond houden. De oud-minister heeft op Radio1 een gênante aanval op Pieter Omtzigt geopend, een aanval die alle fatsoensnormen overtreedt. Volgens de VVD'er is Omtzigt een prima Kamerlid, maar zou hij nooit een partij kunnen leiden omdat hij "al in een burn-out raakt door fractiewerk".

Hij deed deze uitlatingen in het radioprogramma Haagse Lobby van WNL, de spreekbuis van de VVD. Dat Kamp totaal niet werd aangesproken op zijn lage en persoonlijke aanval op één van Nederlands beste parlementariërs mag dan ook geen verrassing heten. Sterker nog: hij kreeg alle ruimte voor zijn duidelijk vooraf geregisseerde karaktermoord. Kamp deed dat op een ouderwetse VVD-manier. Slinks en bijna terloops. Eerst een omfloerst compliment, direct daarna dat compliment bagatelliseren om vervolgens het slachtoffer te pakken op zijn zwakke plek en daar dan keihard op doorgaan.

Je moet het zien om te geloven hoe smerig Kamp zijn persoonlijke aanval opzet. Dat WNL dit laat gebeuren en vervolgens er op hun website ook nog een heel artikel aan wijdt, geeft ook aan wat voor omroep WNL diep van binnen is. Ze doen alsof ze journalistiek zijn en voor het vrije woord en blablabla, maar het is gewoon de propagandamachine van alles wat rechts is. Of het onfatsoenlijk, dom, slecht of kwaadaardig is, doet er dan verder niet meer toe. Zolang het rechts is, wordt het zonder morren en nadenken doorgeslikt.

Dat Omtzigt door Kamp wordt weggezet als iemand die labiel is, die niet tegen druk kan en niet hard kan werken, is een schande. Voor de goede orde: Omtzigt is de man die eigenhandig de Toeslagenaffaire aan het licht bracht, die als één van de weinige parlementariërs functioneert als controleur van de macht, die als eenling aanvoerder is van de oppositie en doorvraagt waar andere 'volksvertegenwoordigers' stoppen. Precies hierom is de VVD Omtzigt al langer liever kwijt dan rijk.

Het is ook niet het harde werken, niet de druk die Omtzigt in een burn-out heeft gebracht. Het is het neoliberale VVD-systeem van onrechtvaardigheid dat Omtzigt heeft geknakt. Het systeem waar de 'journalisten' van WNL nog nooit een kritische vraag over hebben gesteld.

Wat Henk Kamp doet is achterbaks, hypocriet en erg, erg laag. Het is de Nederlandse politiek op zijn smerigst. Het is Amerikaans. En dat van een partij die al meer dan tien jaar het bestuur van het land in handen heeft. Dat hij de burn-out van Omtzigt aan Omtzigt zelf wijt gaat alle perken te buiten. De burn-out van Omtzigt is niet de schuld van Omtzigt. De burn-out van Omtzigt is de schuld van de verziekte Haagse politiek, waarvan Kamp het symbool is.

Wij zijn heel benieuwd of de VVD'er zijn excuses aan Omtzigt zal aanbieden. De VVD kennende gebeurt dat niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.