Onbekende waarschuwt voor aanslag tijdens Vierdaagse
Binnenland

Onbekende waarschuwt voor aanslag tijdens Vierdaagse.

De politie in Nijmegen is op zoek naar een man die op twee kladblaadjes waarschuwt voor een aanslag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. 

De briefjes waren gericht aan de politie en aan dagblad De Gelderlander. In hoekige blokletters en met gebrekkig handschrift meldt het anoniempje dat er een aanslag komt bij de '4-daagse’. De politie neemt de briefjes niet serieus. ‘Onzin’, noemt de politiechef Lute Nieuwerth van het district Gelderland-Zuid de anonieme waarschuwingen. 

"Deze briefschrijver valt in de categorie ‘niet serieus te nemen”, aldus Nieuwerth. "De briefjes zijn overduidelijk van dezelfde afzender. Dat neemt niet weg dat wij wel willen weten wie dit heeft verstuurd. Al is het maar om diegene aan te spreken op de hoeveelheid werk die hij ons heeft bezorgd. Dit zijn geen zaken om grappen mee uit te halen", vervolgt de politiechef.

Op het A-viertje aan De Gelderlander staat achter een derde gedachtenstreepje ook nog: ‘Politie + burgem. doen niks!' Deze bewering noemt Nieuwerth "apert onjuist". Volgens hem is met alle mogelijke scenario's rekening gehouden. Dat onderstreept ook de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls: feestvierders en wandelaars hoeven zich geen zorgen te maken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →