Onbetaalbare gasprijs knalt verder omhoog (+31%)

Onbetaalbare gasprijs knalt verder omhoog (+31%) 

05 september 2022 - 11:05

Wel ja. De Europese gasprijs schoot vanochtend op de Amsterdamse gasbeurs als een raket omhoog omdat Rusland vrijdag heeft besloten de belangrijke gaspijplijn Nord Stream 1 langer dicht te houden wegens """onderhoud""". 

Zoals u misschien wel weet is er de vrees dat die Russen voorlopig helemaal niet meer zullen leveren. En dat is dus mooi kl*te, want handelaren betalen op dit moment al zo'n 260 euro per megawattuur gas (een jaar geleden was dit nog 20 euro). Dan wordt het van de winter beter de thermostaat maar gewoon helemaal uit te zetten in plaats van op 19 graden. Terwijl wij voor miljarden aan gas in de grond hebben zitten, maar ja: het is natuurlijk veel belangrijker om boeren uit te kopen dan om Groningers uit te kopen. 

Verschillende Europese landen hebben wél maatregelen genomen/aangekondigd om huishoudens en bedrijven te helpen met de sterk stijgende inflatie en energieprijzen. Zo maakte Duitsland gisteren bekend meer dan 65 miljard euro uit te trekken voor extra steunmaatregelen. Ook in Zweden en Finland werden dit weekend maatregelen genomen om de energiecrisis het hoofd te bieden. En wij? Tja, wij hebben een energieminister die de Algemene Beschouwingen na Prinsjesdag links laat liggen om een congres (mét het vliegtuig) in Amerika te volgen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml