Ondergedoken topviroloog tegen Willem Engel: 'Je bent een mafkees!'

Ondergedoken topviroloog tegen Willem Engel: 'Je bent een mafkees!' 

19 mei 2021 - 10:32

Marc van Ranst, die gisteren met zijn gezin moest onderduiken nadat hij bedreigd werd door een militair met extreemrechtse sympathieën, heeft op Twitter keihard uitgehaald naar 'scepticus' Willem Engel.

"Willem: je bent een mafkees. Je kan al je kennis over virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven en zelfs nog plaats over hebben", zo laat hij aan duidelijkheid niks te wensen over. 

Zoals u weet roeptoetert Willem Engel al tijden dat alle coronamaatregelen overdreven en illegaal zijn: het zou uw grondrechten teveel aantasten. Tot aan de Hoge Raad aan toe procedeerde hij om de maatregelen van tafel te krijgen maar zonder resultaat.

Van Ranst bedreigd

Van Ranst zit momenteel met zijn gezin ondergedoken op een 'veilige plek' omdat hij wordt bedreigd. De extreemrechtse militair Jurgen C. - woonachtig bij onze Belgische zuiderburen in Leuven - kan alle maatregelen niet meer aan en besloot om zwaarbewapend met een pistool, een semiautomatisch machinegeweer en een raketwerper orde op zaken te stellen. Hij heeft naar eigen zeggen een bloedhekel aan virologen en dan vooral aan Van Ranst, zo staat te lezen in zijn twee afscheidsbrieven. 

De klopjacht op Jurgen is overigens nog steeds bezig. Volgens Willem Engel heeft Van Ranst al deze ellende aan zichzelf te danken en dat schoot bij de topviroloog in het verkeerde keelgat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.