Ondernemen in NL: jaarlijks een ramkraak
Binnenland

Ondernemen in NL: jaarlijks een ramkraak.

John's sportshop in Tilburg kon vanmorgen voor de negende keer in negen jaar een auto uit zijn winkelpui pulken, na alweer een ramkraak.

De ondernemer verkoopt dure merkjassen, hij vermoedt dat de daders daar doelgericht op komen nachtwinkelen.

“Ik heb in de winkel heel veel dure jassen hangen van luxe merken. Daar komen ze echt voor. Ze gaan doelgericht te werk. Komen eerst een keertje kijken in de winkel zodat ze precies weten waar ze moeten zijn," zegt hij.

Er staan inmiddels betonblokken rond de winkel maar dat lijkt matig te helpen. Merkjassen zoals die in Johns Sportshop, zoals deze (KLIK) met bontkragen, wij vragen ons af wie daar nou zo'n sterke voorkeur voor hebben. Wij vragen ons ook af hoe het met de veiligheid van onze ondernemers is gesteld. En wij vragen ons af hoeveel prioriteit de overbezette politie geeft aan dergelijke herhaalde terreur tegen ondernemers.

Gisteren trok de popo trouwens wel helikopters en the whole shebang uit de kast, dat geeft de burger en ondernemer dan wel moed. John is er opgeruimd onder, hij zegt dat hij de verzekering maar weer belt en vrolijk doorgaat met zijn winkel. Achter betonblokken en zware bloembakken, dus. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →